left

Om udinaturen.dk

Udinaturen.dk er Danmarks guide til oplevelser i naturen

 

Udinaturen.dk er et samarbejde mellem en række kommuner, Miljøstyrelsen, Naturstyrelsen, Friluftsrådet og KL.

Har du idéer eller input til udinaturen.dk, så kan de sendes til Anna Schouboe Thøgersen, ansth@nst.dk, der er ansvarlig for samarbejdet omkring udinaturen.dk.

 

Udinaturen.dk udstiller udvalgte data fra den Fælles Friluftsdatabase (FKG). Der er tale om åbne data. Data kan komme ind i Den Fælles Friluftsdatabase på to måder:

 

  1. Direkte upload og vedligehold via egne GIS-systemer (primært kommuner).
  2. Indtastning via udinaturen.dk (primært styrelser og øvrige). Denne funktion er endnu ikke åben. Nærmere information vil fremgå her på siden.


For at sikre at udinaturen.dk indeholder opdaterede og korrekte data kan stat, kommuner og interesse- og friluftsorganisationer , som fx en spejdergruppe, der stiller en shelterplads offentligt til rådighed, oprette faciliteter. For at blive oprettet som bruger skal man altså repræsentere en kommune, stat eller organisation. Er du privat, og har du en facilitet, som offentligheden må få adgang til, så kontakt relevante organisation eller din lokale kommune.
Du kan herefter skrive til udinaturen@nst.dk for at blive oprettet som bruger.

 

Dokumenter til download:

 

Baggrundskortet i udinaturen.dk indeholder frie grunddata fra GeoDanmark. GeoDanmark er et samarbejde mellem Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering (SDFE) og de 98 kommuner om at vedligeholde en kortlægning af by og landskab, som er præcis og aktuel.

 

Udstilling af data

Data fra Den Fælles Friluftsdatabase er åbne og kan frit hentes og udstilles af enhver. For nærmere om træk og udstilling af data kontakt Lennart Christoffersen på e-mail lech@kl.dk 

 

FAQ

Gå til ofte stillede spørgsmål

 

Support og hjælp

Har du problemer med indtastning af data via udinaturen.dk, så send en e-mail til udinaturen@nst.dk

Har du spørgsmål til Den Fælles Friluftsdatabase, så kontakt Lennart Christoffersen på e-mail lech@kl.dk 

Randbøl Hede