Gulddysse Skov - rundtur ved Naturbasen
Gulddysse Skov er en ung skov. Over 80 procent er løvtræer – først og fremmest bøg og eg men også ask, el, birk, kirsebær, avnbøg, lind og ær. Ti procent er nåletræer – mest rødgran og douglasgran. Resten er buske. På ruten kan man i juli måned opleve en del orkideer af arten Skovhullæbe som er almindelig i lysninger og langs stier i skove.
På trods af at skoven er ung, er der er en stor og sund bestand af rådyr i skoven. De kan være vanskelige at få øje på i den tætte unge skov, men hvis du ser rigtig efter, kan du se deres stier eller veksler, som man kalder dem.
Du har størst chance for at få øje på et rådyr ved daggry eller solnedgang ved et af de mange indre eller ydre skovbryn. Om vinteren går rådyrene i spring – det vil sige i større flokke – og så er de nemmere at få øje på.
Ræve og grævlinger
Der er mange ræve i Gulddysse Skov, og grævlingen er set i skoven, men man ved endnu ikke, hvor graven er. Grævlingen er et meget socialt dyr. De bor sammen i klaner og er nemmest at få øje på ved solopgang eller sent på aftenen, da de er nataktive.
Du vil helt sikkert også se egern på din tur igennem skoven. I hvert fald om efteråret, hvor de er på jagt efter nødder i hasselbuskene, som der er plantet mange af i skovbrynene.
Billeder fra ruten
