Virketvolden rundt
I middelalderen ejede kongen næsten hele Falster. Det hele blev dog solgt i 1763 for at finansiere kongens mange krige. Lige netop Hannenov Skov blev dog købt tilbage af kronen i 1791, hvor den siden har været statsskov. I 1793 oprettes skoven som et skovdistrikt og fik sin første driftsplan.
På turen kommer du forbi skovens dåbsattest. En sten med årstallet 1791.
Virketvolden eller Falsters Virke, der har givet turen navn, er et voldanlæg, hvor de ældste dele kan dateres tilbage til jernalderen (500 f.Kr. – 88 e.Kr.). I et buet forløb på 1,3 km snor den sig gennem skoven.
Tag en afstikker ind i skovbunden og besøg stenlabyrinten, som er opført som et landart i den østlige del af skoven.
Skoven rummer mange gamle egetræer, der er 2-300 år gamle. Især et er spektakulært. Det står og hælder og har skabt en flot portal over stien. Sådan har det stået siden stormen i 1967.
Om foråret blomstrer skovbunden med skovsyre, lærkesporer og kodrivere. I sensommeren blomstrer lyngen i lilla nuancer på Virketvolden, og hele året rundt kan man være heldig at spotte dådyr og rådyr i skoven.
Parkering
P-pladserne Hannenov skov nord og øst er tæt på ruten. Fra P-pladserne Hannenov vest og ved Virkethus er der et stykke at gå til ruten, men der er afmærket til ruten.
Ruten er afmærket med lilla markering på grøn baggrund.
Seværdigheder
Slå laget med seværdigheder til. Så kan du se, hvor mindesten og virketvolden er placeret.
Billeder fra ruten
