Myrdeskov
På størstedelen af vandreruten i Myrdeskov, går man som besøgende rundt i skoven langs en græsningsfold. Kun på en lille strækning af ruten skal man gennem folden. I Myrdeskov er der ro og lavt besøgsniveau. Ruten følger græsningsfolden rundt i skoven og er ikke afmærket.
På turen rundt i skoven kan man opleve to vigtige og sjældne naturtyper; bøgetræer på kalkrig jordbund og overdrev på kalkrig jordbund, som særligt findes her i Myrdeskov og i naboskoven Allindelille Fredskov. Det er netop disse naturtyper, som de græssende dyr er til stede i skoven for at pleje. Græsningen i Myrdeskov sker i samarbejde med Allindelille Fredskov, og dyrene i foldene går der hele året og kan frit færdes i de indhegnede dele af begge skove. Selvom der både går kreaturer, heste og boergeder i folden, skal du være heldig for at få øje på dem, da der er få af dem. Boergederne bruges til naturpleje netop her, da disse gerne spiser ahorn, som er uønsket her.
I skovpartierne med bøgetræer på en kalkrig jordbund kan man i marts opleve skovbunden dækket af anemoner. Først blomster de blå anemoner, som er afhængig af den kalkrige jordbund. I april står de hvide og gule anemoner i fuldt flor, sammen med mange andre forårsblomster. I foråret kan man også være heldig at opleve skovmåren og dens unger. Af sjældne arter i skoven kan du være heldig at se forskelligblomstret viol eller måske endda billen grøn pragttorbist. Du kan læse meget mere om årstidernes forskellige oplevelsesmuligheder, samt om skovens dyr, og planter på Naturstyrelsens Naturguide via linket her: https://naturstyrelsen.dk/find-et-naturomraade/naturguider/oevrige-sjaelland-og-sydhavsoeerne/myrdeskov
Billeder fra ruten

Kort over ruten



