Vandrerute

Reersø - Bildsø Skov

Reersø Kirke. Kirken blev bygget i 1903-04 og ligger, hvor Reersø Kro tidligere havde sin rejselade. Kirken er speciel med sit trætårn. Den ligger på det højeste punkt i byen, med udsigt over Vejlen.

Reersø Museum. Museet er indrettet i et gammelt indsidderhus (jordløst) og giver et indtryk af, hvordan landarbejderen levede omkring år 1800. Museet var forfatteren Thorkild Gravlunds idé. Det kaldes "Andræjs Hus" efter den sidste beboer, Anders Sørensen Borneby.

Reersø Havn. Det var ligeledes Gravlunds idé sammen med fiskerne, at der burde være en fiskerihavn mellem Kalundborg og Korsør, så behøvede fiskerne ikke at fiske fra stranden. Reersø Havn er idag mest benyttet af lystsejlere og fritidsfiskere. På havnen er der i sommerhalvåret grillbar og fiskebutik med eget røgeri.

Naturen og fiskeri Naturen på Reersø er variereret. Mod øst ses det flade vådområde Skiften, Flasken og Vejlen med vadefugle, ænder og en interessant flora. Mod vest er der stenstrand med høje klinter. Mod nord ligger en lille bugt, der med sit fine hvide sand er en god badestrand. Vest- og sydsiden af øen er fin til kystfiskeri. Det bedste indtryk af naturen fås ved at gå øen rundt - en ca. 9 km tur ad trampestier, grusveje og asfaltveje.

Musholm Ø. Øen ligger ca. 5 km sydvest for Reersø. Den er dækket med græs og er et yndet område for måger og ænder. På havnen ligger Musholm Lax, som ved øen driver et lakse-havbrug.

Reersø kunstnere. Reersø er et yndet sted for kunstnere at bosætte sig. Her er en speciel varierede natur og atmosfære og et helt særligt lys. Hvert år, en weekend i august, åbner kunstnerne og de handlende øen med mange spændende oplevelser.

Rævehøj - en jættestue. Ved Dalby ligger der tre høje, hvoraf den sydligste kaldes Rævehøj. Den har Danmarks højeste jættestuekammer. Selve gravkammeret er 7 m langt, 2 m bredt og ca. 2,5 m højt. Det har været et utroliget byggearbejde at placere sten af den størrelse i flere lag. Rævehøj er åben for publikum. Fra toppen er der udsigt over Storebælt.De andre 2 høje er ikke udgravet. Der er anlagt trampesti op til højene.

Mullerup Havn. Mull.../læs mere på friluftsguiden.dk.

Længde: 14,1 km
Maksimal stigning: 28,1%
Afmærket rute: Ja

Kort over ruten

S M
0 km
7,0 km
14,1 km
Lav stigning (maks. 1 %) Lav stigning (maks. 1 %)
Medium stigning (maks. 5 %) Medium stigning (maks. 5 %)
Høj stigning (maks. 8 %) Høj stigning (maks. 8 %)
Stejl stigning (over 8 %) Stejl stigning (over 8 %)

Ruten i detaljer

Faciliteter på ruten
Afstand fra forrige
Km. samlet
Start
Samlet: 0 km
Fra forrige: 14 km
Samlet: 14,0 km
Fra forrige: 0,2 km
Samlet: 14,2 km
Mål
Fra forrige: 0,0 km
Samlet: 14,2 km

Sådan kommer du dertil

Der er ingen parkeringspladser i umiddelbar nærhed af ruten.
Find vej via Rejseplanen
Henter oplysninger fra rejseplanen.dk
Find vej via Google maps
Du bliver ledt over til en ekstern side for at bruge Google maps
Åbn Google maps
Ansvarlig enhed
Kalundborg Kommune