Vandrerute

Suså leden. Gunderslevholm - Næstved

Gå sydover fra Holløse Enge igennem Tystemose Skov, forbi Troldebjerg og ad Ladbyvej ind mod Ladby. Undervejs er der udsigt over Susåen.

Ladby Mølle

På Troldebjergvej ligger Ladby Andelsmølle. Det er en fin lille mølle, som har betjent de lokale landmænd, når de skulle have malet deres korn til foder. Den har ikke været i funktion i mange år, men lokale borgere passer godt på den, så den ikke forfalder. Hvert år den tredje søndag i juni er der Åben Mølle kl. 12-16, arrangeret af Møllelauget.

Ladby Kirkeruin

Ladby Kirkeruin har en særegen flora, bl.a. gamle lægeplanter som svaleurt, tvebo galdebær og almindelig hjertespand. Kirken blev revet ned i middelalderen, da en ny kirke blev anlagt ved Herlufsholm. Der er adgang fra Ladbyvej 43 midt i landsbyen.

Herlufsholm Kostskole

Herlufsholm Kostskole er omgivet af skov og park - smukt beliggende ved Susåens bredder. Kostskolen er udvidet betydeligt fra 1960'erne, således at komplekset nu består af en blanding af gamle og nyere bygninger i røde sten. Herlufsholm er en stiftelse, der omfatter kostskolen, kirken og godset. Til godset hører 1.550 hektar agerjord og skov.

Fra Herlufsholm til Humlebjerg

Nær Herlufsholm Skole og Kirke fører den kampestensbyggede hvælvingebro fra 1743 over Susåen. Langs den vestlige bred, på samme side som kirkegården, løber en trampesti, der følger åens løb. Stien går først langs med naturskoven og passerer den gamle jernbanebro, der tidligere førte mod Slagelse. Herefter går stien langs et engdrag ned til åen, før den fører ud til Humlebjerg - en tilplantet åsbakke med gamle smukke løvtræer ud til Susåen. Bakken fungerer også som skjul for dyrene. Bliv på stierne - og vis hensyn. Der er mulighed for at gå tilbage til Herlufsholm ad en markvej.

Rådmandshaven

Den afvekslende løvskov har både gamle træer, urørte områder og ellesumpe. Elletræer blandet med våde rørsumpe ses i skovens sydøstlige del ned mod Susåen. Skoven har engang hørt under Skovkloster og blev i vidt omfang benyttet som græsningsskov. Især om foråret viser skovbunden en righoldig flora, og senere kommer et væld af svampe til syne.

Længde: 15,2 km
Maksimal stigning: 9%
Afmærket rute: Ja

Kort over ruten

S M
0 km
7,6 km
15,2 km
Lav stigning (maks. 1 %) Lav stigning (maks. 1 %)
Medium stigning (maks. 5 %) Medium stigning (maks. 5 %)
Høj stigning (maks. 8 %) Høj stigning (maks. 8 %)
Stejl stigning (over 8 %) Stejl stigning (over 8 %)

Ruten i detaljer

Faciliteter på ruten
Afstand fra forrige
Km. samlet
Start
Samlet: 0 km
Mål
Fra forrige: 15,2 km
Samlet: 15,2 km

Sådan kommer du dertil

Der er ingen parkeringspladser i umiddelbar nærhed af ruten.
Find vej via Rejseplanen
Henter oplysninger fra rejseplanen.dk
Find vej via Google maps
Du bliver ledt over til en ekstern side for at bruge Google maps
Åbn Google maps
Ansvarlig enhed
Næstved Kommune