Naturstien
1. Strandparken blev indviet i 1980 som et kunstigt skabt natur- og friluftsområde, der samtidigfungerer som beskyttelse mod oversvømmelse. I søerne og på strandengene lever sjældne dyr og planter. Det er bl.a. vadefuglen klyden, den grønbrogede tudse og maj-gøgeurt – en dansk orkidé. Den grønbrogede tudse er lysegrå til olivengrå og har store, grønne, bugtede pletter med sort kant.Det kan godt ligne camouflagetøj. Dens kvækkenlyder nærmest som en fløjten – derfor kaldesgrønbroget tudse også for fløjtetudse.
2. Ishøj Naturpark emmer af kulturhistorie helt tilbage fra jægerstenalderen, hvor Tranegilde Mose var en fjord. På 14 infotavler i området kan man få faktuel information om kongejagt, krybskytter, padder og fugle. I Dyreparken kan man komme tæt på det imponerende højlandskvæg. Langs åen står fiskehejrer året rundt og fisker med sit spydformede næb. Åen danner for ål og havørred et livsnødvendigt bindeled mellem søerne og havet.
3. Agerlandets fugle trives mellem småskove og vandhuller. Mest kendt - og elsket - er nok sanglærken. Allerede i februar kan den høres højt oppe i luften, hvor det kan være svært at få øje på den. Så er det lettere at se kragefuglene allike, råge og gråkrage, der ofte ses i store flokke.
4. Lille Vejleå gav i middelalderen vand til flere vandmøller – bl.a. Pile Mølle. I dag er det primært dyr og planter, der har glæde af vandet. Langs åen vokser elletræer, der kan tåle ekstra meget vand. Om foråret ses de karakteristiske hanblomster, der sidder sammen i lange blomsterstande. Længere oppe af åen ses Thorsbro Vandværk.Den 100 år gamle bygning er et lille kunstværk, der i dag er indrettet som museum for vandforsyning.
5. Benzonsdal Gods troner i det åbne og fredede herregårdslandskab. Fra vandværket kommer man til godset ad den gamle lindeallé. Umiddelbart før den private indkørsel til Benzonsdal ligger mod højre en imponerende gravhøj fra bronzealderen. På sprøjtebakken mellem skoven og landsbyen er der mulighed for at nyde indholdetaf en kaffe- eller frokostkurv. Herfra fortsætter naturstien langs åen med en storslået udsigt.
6. Torslunde Landsby ligger langstrakt på ådalens nordskrænt med kirken på en høj mod vest. I middelalderen var den egnens hovedby. Forhistorien dukker da også fortsat op. I 2007 blev det hidtil mest sensationelle fund gjort i d.../læs mere pÃ¥ friluftsguiden.dk.