Vandrerute

Solhøj - Ishøj Strand

Solhøj Fælled Solhøj Fælled er navnet på det lille skovområde i den vestligste del af Ishøj Kommune. Til området regnes også de åbne arealer mellem skoven og landsbyen Reerslev i Høje-Taastrup Kommune. Trods sin beskedne størrelse på ca. 9 ha er skoven af stor rekreativ værdi. Skoven består i trægrupper af både løv- og nåletræer.

Benzonsdal Gods

I dag drives Benzonsdal som et konventionelt landbrug med planteavl, af den nuværende ejer, Kammerherre Vincens baron Lerche, der er 5. generation af familien Lerche på gården. I 2006 blev godset med dets omgivende flotte åbne herregårdslandskab tildelt Ishøj Kommunes arkitekturpris. I landskabet omkring godset er der fra den smukke gamle lindeallé god udsigt til en række store fritstående egetræer på markerne. De gamle egetræer er spor efter et tidligere markskel, der i århundreder adskilte de store herregårdsmarker. Umiddelbart før den private indkørsel til Benzonsdal ligger en imponerende gravhøj fra bronzealderen.

Thorsbro Vandværk

Thorsbro Vandværk opført i 1908 vidner om den industrielle udvikling og storbyens stadig større behov for vandforsyning. Arkitekten Andreas Fussing har her skabt en række bygninger af høj arkitektonisk kvalitet.

Lille Vejleå

Lille Vejleå, også kaldet Vestegnens Mølleå, har siden middelalderen skabt grundlag for at drive kornmøller på egnen. Åen var dengang meget vandrig næret af kildevæld ved Solhøj og underjordiske væld ved Torslunde og Torsbro.

Vildtbanestenen

I 1600-1700 tallet var markerne i Tranegilde omegn sumpede og våde og derfor mindre egnede til dyrkning af korn. Kong Christian IV var glad for at gå på jagt og købte 4 gårde i 1624 til brug som vildtbane, dvs. jagtområde. I området blev der afholdt store kongejagter, hvor både børn og voksne fra områdets gårde deltog som medhjælpere. Vildtbanestenen blev rejst af Kong Christian VII i 1775 og markerede jagtområdets afgrænsning. I forbindelse med motorvejsbyggeriet i 1970 blev vildtbanestenen flyttet.

Ishøj Dyrepark

Ishøj Dyrepark huser om vinteren ca. 35 marskfår, 20 walisergeder, 10 landracegeder og 30 skotske højlandskvæg. Forårets mange dyrefødsler giver dog en langt større sommerbestand, der græsser i Dyreparken, på engene ved Strandparken ell.../læs mere pÃ¥ friluftsguiden.dk.

Længde: 16,8 km
Maksimal stigning: 10,5%
Afmærket rute: Ja

Kort over ruten

0 km
8,4 km
16,8 km
Lav stigning (maks. 1 %) Lav stigning (maks. 1 %)
Medium stigning (maks. 5 %) Medium stigning (maks. 5 %)
Høj stigning (maks. 8 %) Høj stigning (maks. 8 %)
Stejl stigning (over 8 %) Stejl stigning (over 8 %)

Ruten i detaljer

Faciliteter på ruten
Afstand fra forrige
Km. samlet
Start
Samlet: 0 km
Fra forrige: 3,0 km
Samlet: 3,1 km
Fra forrige: 4,9 km
Samlet: 8,0 km
Fra forrige: 3,4 km
Samlet: 11,4 km
Fra forrige: 1,1 km
Samlet: 12,4 km
Fra forrige: 0,4 km
Samlet: 12,7 km
Fra forrige: 0,6 km
Samlet: 13,3 km
Fra forrige: 1 km
Samlet: 14,2 km
Fra forrige: 1,8 km
Samlet: 16,0 km
Mål
Fra forrige: 0,8 km
Samlet: 16,8 km

Sådan kommer du dertil

Der er ingen parkeringspladser i umiddelbar nærhed af ruten.
Find vej via Rejseplanen
Henter oplysninger fra rejseplanen.dk
Find vej via Google maps
Du bliver ledt over til en ekstern side for at bruge Google maps
Åbn Google maps
Ansvarlig enhed
Ishøj Kommune