Kulturhistorie

Rødvig

Indtil slutningen af 1700-tallet var der kun nogle få fiskehuse - kaldet Plushusene - samt en skanse, hvor Rødvig ligger i dag. I midten af 1800-tallet blev de første læmoler bygget, og samtidig blev der etableret told- og lodstjeneste. Snart blev der behov for en egentlig havn til udskibning af korn og andre landbrugsprodukter, og siden etableringen af jernbanen i 1879 er der sket en kraftig byudvikling.


I den travle fiskerihavn - en af de største på Sjælland - høres hammerslag fra bådeværftet, og her kan fiskernes mange aktiviteter og redskaber iagttages. Den store veludrustede lystbådehavn giver en god stemning. På begge sider af havnen er der gode badestrande. Det rene klare østersøvand giver mulighed for rekreation sammen med aktiviteter - som lystfiskeri, surfing og dykning.


Rødvig Skibsmotormuseum har en enestående samling af skibs- og bådmotorer - enkelte af dem kan starte, og den kendte, nostalgiske tunk-tunk lyd kan genopleves. En udfaset fiskekutter - KE100 Vivi - er sat på land bag museet og giver lejlighed til at se, hvordan en traditionel dansk fiskekutter var indrettet.


Rødvig Flinteovn er byens vartegn. Tidligere blev lignende ovne brugt til at omdanne flinteknolde til et hårdt pulver, der kunne bruges til fremstilling af porcelæn og glasur. Flinten blev opvarmet til omkring 1000 grader og derefter afkølet hurtigt.


I de seneste år har adskillige gallerier og forretninger med brugskunst etableret sig. De er sammen med den gamle Kongeligt privilegeret Kro fra år 1844, flere restauranter og forretninger med til at give turister og fastboende fine faciliteter. Rødvig er en attraktiv by med let adgang til skov og strand. Samtidig er det muligt at nå København med toget på lige godt 1½ time.

Campingplads, hytteby og adskillige sommerhuse er sammen med de mange sejlende turister med til at mangedoble indbyggertallet i sommermånederne.

Stevns Turistbureau er placeret på havnen i Rødvig.

Handicapegnet: Nej

Kort

Sådan kommer du dertil

Der er ingen parkeringspladser i umiddelbar nærhed af faciliteten.
Find vej via Rejseplanen
Henter oplysninger fra rejseplanen.dk
Find vej via Google maps
Du bliver ledt over til en ekstern side for at bruge Google maps
Åbn Google maps
Ansvarlig enhed
Stevns Kommune