Geologi

Ekkodalen

Ekkodalen er en del af Ekkodalen-Kelseådalen, som strækker sig 12 kilometer fra Vallensgårds Mose til havet ved Saltuna.

Bornholms grundfjeld blev dannet for mellem 1,7 og 1,4 milliarder år siden i den geologiske periode Prækambrium. I slutningen af prækambrium, for mere end 500 millioner år siden, opstod sprækkedalene på Bornholm, herunder Ekkodlaen. Grundfjeldets bevægelser skabte spændinger, som fik grundfjeldet til at sprække, og sprækkerne blev fyldt med flydende magma fra undergrunden. Da magmaen kølede ned dannedes den vulkanske bjergart diabas. Gennem millioner af år blev diabasen, som er blødere end granit, eroderet væk, så sprækkedalen i dag fremstår med sider af granit.


Ekkodalen er mest kendt for sit ekko, som bedst opleves fra Ørsteds Kilde. Følg skiltene fra parkeringspladsen.


Hvis du går den røde vandrerute Ekkodalsstien eller den gule vandrerute Klippestien kommer du gennem den imponerende sprækkedal, og en del af turen foregår på såkaldte boardwalks (plankebroer). Vandreruterne fører også forbi Jægerhuset, en gammel jagthytte, hvor du finder plancher der fortæller om Ekkodalens geologi, historie og natur.

Handicapegnet: Nej

Billeder fra stedet

Kort

Sådan kommer du dertil

Der er ingen parkeringspladser i umiddelbar nærhed af faciliteten.
Find vej via Rejseplanen
Henter oplysninger fra rejseplanen.dk
Find vej via Google maps
Du bliver ledt over til en ekstern side for at bruge Google maps
Åbn Google maps
Ansvarlig enhed
Naturstyrelsen Bornholm
E-mail: bon@nst.dk
Telefon: 72 54 30 02